Lokale PvdA trekt schadeclaim weermannen in

De PvdA in Hoek van Holland ziet af van een schadeclaim tegen weermannen en -vrouwen vanwege de onjuiste weervoorspellingen in de Zuid-Hollandse kustplaats. Het betrof een ludieke actie, meldt de partij maandag op haar website.

De lokale PvdA'ers baarden zondag opzien met de oproep tot een schadeclaim. Volgens de partij wordt vaak ten onrechte slecht weer voorspeld voor de kuststrook en blijven daardoor onnodig strandgangers weg. Hierdoor lopen ondernemers geld mis, in Hoek van Holland zo'n ton per dag.

Onder bekende weermannen- en vrouwen leidde het bericht tot verontwaardigde reacties. "Stelletje politieke klunzen", twitterde Marco Verhoef. "Een verwachting is nooit fout! Hij komt hooguit niet uit!" Weervrouw Helga van Leur stelde in een reactie op Twitter voor om dan ook de politiek maar aansprakelijk te stellen voor de uitspraken die worden gedaan.

De partij laat maandag weten 'blij verrast' te zijn met de belangstelling voor wat een 'ludieke actie' bleek. Maar de serieuze ondertoon van het bericht blijft overeind, stelt fractielid Jaap de Neef. "Het is vreemd te noemen, zoals ook in de actie stond vermeld, dat de kortetermijnverwachting van het weer op de ochtend van de dag zelf niet beter kan."

Doel van de actie was om aandacht te krijgen voor het feit dat het weer in de kuststrook vaak verschilt van het weer meer landinwaarts. En dat is gelukt, constateert de partij. De afdeling Hoek van Holland pleit er nu voor om in de zomer een apart weerbericht te introduceren voor badplaatsen en andere toeristische trekpleisters.