Grieks vakantiehuis prins volgend jaar klaar

Na de zomer gaat de verbouwing beginnen van het nieuwe vakantiehuis van prins Willem-Alexander en zijn gezin in Griekenland. "Hopelijk volgend jaar kunnen we gebruikmaken van ons vakantiehuis aan zee", zei de prins zaterdag tijdens een fotosessie van de familie op landgoed De Horsten in Wassenaar.

Willem-Alexander, Máxima en hun drie dochters hopen met de aankoop van de villa in Griekenland een nieuwe thuisbasis te hebben gevonden om hun vakanties door te brengen. Elk jaar een andere plek uitzoeken levert veel gedoe op, zei de prins. "Met alle beveiliging en alles wat je mee moet nemen, moet je dit al een jaar van tevoren gaan plannen."

De Oranjes kennen Griekenland goed. "We zijn er een paar jaar achter elkaar op vakantie geweest", zei de prins. "We houden ontzettend van die plek. We denken dat we daar gelukkig zullen zijn." Het omstreden vakantiehuis in Mozambique is begin dit jaar verkocht.

Het gezin gaat deze zomer in ieder geval naar de Olympische Spelen in Londen. "De kinderen zijn gek op paardrijden en willen absoluut naar de paarden toe", zei Willem-Alexander. De prinsesjes zullen de openingsceremonie vanwege het late tijdstip niet bijwonen.

De drie dochters Amalia, Alexia en Ariane hebben een prima schooljaar achter de rug, zei Máxima. "Hun rapporten zijn heel goed." Haar man voegde eraan toe: "Ze staan stevig in hun schoenen, en ze zijn goed eigenwijs. Maar dat is altijd goed."

De prinsesjes verschenen onlangs samen met hun ouders in het openbaar bij de afsluiting van een muziekproject van Máxima. Openbare optredens van de meisjes zullen echter sporadisch zijn, zei Willem-Aexander. "Ze zullen in ieder geval geen zelfstandige optredens hebben totdat ze een stuk ouder zijn." Máxima: "We willen de kinderen proberen achter de schermen te laten opgroeien. Dat is goed voor hun ontwikkeling."

Grieks vakantiehuis prins volgend jaar klaar
Grieks vakantiehuis prins volgend jaar klaar (Foto: ANP)