Lucassen en van Bemmel niet in Kamer terug voor PVV

Eric Lucassen keert na de verkiezingen van 12 september niet voor de PVV terug in de Tweede Kamer. Dat liet hij vrijdagavond via Twitter weten.

Lucassen wenst in de tweet de nieuwkomers op de lijst veel succes en dankt lijsttrekker Geert Wilders en de fractie.

Lucassen kwam vrij kort na zijn aantreden als Kamerlid in opspraak. Hij had een veroordeling voor ontucht met een ondergeschikte bij de landmacht verzwegen.

De PVV maakte vrijdagavond bekend aan de fractieleden op welke plaats zij komen op de kandidatenlijst. Ino van den Besselaar liet weten op een verkiesbare plek te staan. Hij zei "absoluut tevreden te zijn". Ook Roland van Vliet is op een verkiesbare plek gekomen.

PVV-Tweede Kamerlid Jhim van Bemmel is ook uit de fractie gestapt. Hij heeft dat vrijdagavond via Twitter gemeld, nadat hij te horen had gekregen dat hij niet of niet hoog genoeg op de kandidatenlijst terechtkomt.

"Twee jaar hard werken in de Tweede Kamer niet voldoende gewaardeerd door PVV. Inmiddels heb ik me ook afgesplitst'', schrijft hij. Eerder deze week stapten de PVV'ers Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven uit de fractie. Ze gingen als groep verder.

De kandidatenlijst van de PVV voor de verkiezingen van 12 september wordt zaterdag bekend gemaakt.

Lucassen niet in Kamer terug voor PVV
Lucassen niet in Kamer terug voor PVV (Foto: ANP)