Werkstraf voor ontucht met zusje

Een inmiddels volwassen man is woensdag veroordeeld tot 120 uur werkstraf voor ontucht met zijn jongere zusje. De rechtbank in Alkmaar acht bewezen dat de broer, die toen 17 jaar was, zich in 2009 en 2010 vergreep aan het meisje, dat toen 10 jaar oud was.

De ontucht vond plaats in Bovenkarspel en Deventer. Het meisje stapte uiteindelijk naar haar moeder en stiefvader. De broer heeft het verhaal van het meisje grotendeels bevestigd, maar ontkent het meisje daadwerkelijk te hebben verkracht. Volgens het meisje is dat wel zo, en de rechtbank gelooft haar.

Het Openbaar Ministerie had behalve de opgelegde werkstraf ook acht maanden voorwaardelijke jeugdgevangenis geëist. De rechters bepaalden dat de helft genoeg was. Ook moet de broer het meisje een schadevergoeding van ruim 4200 euro betalen.

Bij het opleggen van de straf heeft de rechtbank onder meer rekening gehouden met het feit dat de moeder en de zus het contact met de broer hebben verbroken. Hij woont al een aantal jaar niet meer bij ze en de rechtbank gelooft dat de jongen dat zwaar valt. Ook heeft de rechtbank laten meewegen dat de verdachte oprecht spijt heeft betuigd.