Stiefmoeder wil contactverbod voor Mel Gibson

De stiefmoeder van Mel Gibson heeft de rechter gevraagd hem een contactverbod op te leggen. De 78-jarige Teddy Joye Hicks Gibson beweert dat de acteur meerdere keren tegen haar is uitgevallen en ze zich niet meer veilig voelt, schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ op basis van juridische documenten.

Joye trouwde in 2001 met Mels vader Hutton Gibson en is tegen de controversiële behandelmethodes waaraan de acteur zijn zieke vader wil onderwerpen. "Mel stond op als een dolle en begon tegen me te schreeuwen met een hele luide en griezelige stem", omschrijft Joye een van zijn woede-uitbarstingen in het ziekenhuis. "Mel was zo woest en brulde zo heftig dat ik zijn gezicht rood zag worden."

In een ander geval ging hij zo tekeer dat zijn ogen 'eruit zagen of ze uit zijn hoofd zouden springen'. "Hij was zo dichtbij dat ik zijn spuug mijn gezicht voelde raken." Joye stelt bovendien dat Gibson haar dwingt te vertrekken uit haar woning, die toebehoort aan een fonds in zijn beheer. Ze wil dat de rechter daar een stokje voor steekt, hem verbiedt dwars te liggen in de communicatie met haar man en hem verplicht uit haar buurt te blijven.

De 56-jarige Lethal Weapon-acteur, die de afgelopen jaren veelvuldig in het nieuws kwam wegens verschillende tirades, treft zijn stiefmoeder volgende maand in de rechtszaal voor een hoorzitting.