Spaanse media in jubelstemming na winst EK

De Spaanse media verkeren na de zege van de nationale ploeg in de finale van het EK in een jubelstemming. "Met fantastisch spel is Italië meedogenloos verslagen. Een memorabele wedstrijd", bericht El Pais na de 4-0 overwinning zondagavond in Kiev. Spanje is er als eerste land in geslaagd om de Europese titel te prolongeren.

"Koningen van het voetbal, koningen van Europa", kopt de Catalaanse krant Sport. "Europees kampioen in 2008, wereldkampioen in 2010 en nu opnieuw de beste van Europa. Op 1 juli om 22.37 uur, toen de scheidsrechter affloot, werd de suprematie van de Spaanse ploeg in het voetbal bevestigd."

Het Madrileense dagblad Marca wijst erop dat Spanje met zijn nieuwste titel geschiedenis heeft geschreven. "Nog nooit won een team drie grote toernooien achter elkaar. Of je nu de voorkeur geeft aan het Brazilië van de jaren zeventig of het effectieve Duitsland van Franz Beckenbauer, feit is dat dit Spanje het beste land in de historie is."

Ook in de Italiaanse pers zijn er lovende woorden voor Spanje. "Spanje is groots", stelt Gazzetta dello Sport. "Het land is technisch en atletisch superieur." Voor de Italiaanse ploeg is het verlies echter 'bitter', aldus Gazzetta.

"Het einde van een droom", laat Corriere dello Sport weten na de nederlaag van Italië. "De definitieve beslissing viel na een uur. Door een blessure bij Thiago Motta moesten we met tien man verder, dat kon niet tegen Spanje."

Het Duitse Bild vindt Spanje een waardig kampioen. "Precies op tijd leverde Spanje een galavoorstelling af. Het wervelende spel met de korte passes zorgde voor verwarring in de Italiaanse defensie, die normaal zo sterk is. Het was een voetbalfeest." De Britse krant The Guardian sluit zich daar bij aan. "Italië werd aan de kant gezet door een ontketend Spanje."


Spaanse media in jubelstemming na winst EK (Foto: Novum)