Oud-wethouder Driebergen hield inkomsten verborgen

Stan Klijnhout, oud-wethouder voor de VVD in de voormalige gemeente Driebergen-Rijsenburg, heeft een deel van zijn inkomsten niet opgegeven bij de gemeente. Daardoor heeft Klijnhout na het einde van zijn wethouderschap 2006 te veel wachtgeld gekregen. Van de feiten is aangifte gedaan.

De onregelmatigheden kwamen ongeveer twee weken geleden aan het licht, zo laat de opvolgergemeente Utrechtse Heuvelrug weten. Klijnhout was tijdens zijn wethouderschap ook directeur van het Marechausseemuseum in Buren. Toen hij daar in 2006 meer ging verdienen, heeft hij dat niet doorgegeven. De gemeente doet geen mededelingen over de hoogte van het bedrag of de lengte van de periode waarin Klijnhout te veel wachtgeld kreeg.

Klijnhout, die tegenwoordig raadslid is in de gemeente, erkent in een verklaring uitgegeven door de gemeente dat hij fout zat. De VVD'er biedt zijn excuses aan en belooft het te veel ontvangen bedrag zo spoedig mogelijk terug te betalen. Tot de zaak is afgehandeld zal hij zich niet mengen in de gemeentepolitiek.