Apple zegeviert opnieuw over Samsung

Samsung mag zijn Galaxy Nexus smartphone voorlopig niet verkopen in de VS. De rechterlijke uitspraak van vrijdag is de tweede overwinning binnen een week van Apple in de patentenoorlog tegen de Zuid-Koreaanse concurrent Samsung.

Samsung ontwikkelde de Nexus in samenwerking met Google om samen sterker te staan in de concurrentiestrijd tegen technologiegigant Apple. Eerder deze week legde dezelfde rechter Samsung een tijdelijk verkoopverbod op voor de tablet Galaxy Tab 10.1.

Samsung en Apple bestrijden elkaar wereldwijd met een eindeloze reeks rechtszaken over vermeende schendingen van patenten. Google en zijn dochter Motorola mengen zich de laatste tijd nadrukkelijk in die strijd. Ook Microsoft kondigde vorige week aan in de snel groeiende tabletmarkt te stappen.

De uitspraken van deze week kunnen worden gezien als een belangrijke 'etappezege' voor Apple in de strijd tegen met name Android, het besturingssysteem voor mobiele telefoons en tablets van Google. Het Amerikaanse bedrijf stelt alles in het werk om de opmars van Android dat ook draait op de tablets en smartphones van Samsung, te stoppen.