[Euro 2012] Uitslag kwartfinale: Engeland - Italië

In Kiev werd vanavond de laatste kwartfinale gespeeld. Engeland en Italië mochten uitmaken wie er in de halve finale het tegen Duitsland mag opnemen. Na een spannende wedstrijd was het uiteindelijk Italië dat na strafschoppen de Engelsen versloeg.

Italië begon aanvallend aan de wedstrijd. Dat resulteerde in een knap schot van De Rossi op de paal van het doel van Joe Hart. Kort daarna had Glen Johnson ook een grote kans op een doelpunt, zijn schot mistte kracht en kon door doelman Gianluigi Buffon worden tegengehouden.

Dit was eigenlijk het enige echte gevaarlijke moment voor het doel van Buffon, afgezien van een kopbal van Rooney die over de lat ging. Het initiatief bleef dus bij de Italianen die een aantal goede mogelijkheden kreeg. Met name Balotelli had een aantal kansen, waarvan er tenminste één een doelpunt had moeten zijn. De spits van Manchester city schoot een paar meter voor het doel een voorzet van Cassano over.

BalotelliBalotelli bij één van zijn pogingen (Foto: Pro Shots)

Engeland begon agressief aan de tweede helft, maar de eerste beste kans was voor Italië. Nadat Balotelli zijn schot door Hart gekeerd zag kreeg Montolivo een grote schietkans, maar miste deze. Daarna gebeurde er helaas niet zo heel veel meer voor beide doelen, waardoor beide elftallen niet veel risico meer durfden te nemen en de wedstrijd nog minimaal twee keer vijftien minuten zou gaan duren

In de eerste verlenging liet Engeland Italië wat komen. Italië kon echter alleen gevaar stichten toen een vrije trap door niemand werd beroerd en op de paal belandde. De Engelsen kregen kort voor het einde van de verlenging nog een grote kans toen een voorzet net over het doel ging voordat Carroll de bal kon inkoppen. In de tweede verlenging hield Engeland het bij verdedigen, maar solide oogde de verdediging niet. Italië kreeg steeds wat kleine kansjes en Nocerino kon de bal zelfs tegen de touwen koppen, maar stond buitenspel. Hierdoor bleef het 0-0 en mochten de strafschoppen uitmaken wie er in de halve finale de tegenstander van Duitsland zal zijn.

GerrardGerrard en De Rossi in duel (Foto: Pro Shots)

De eerste 2 strafschoppen werden benut door Balotelli en Gerrard, waarna Montolivo zijn strafschop naast schoot. Nadat Rooney Engeland op voorsprong had gezet, zorgde Pirlo even voor sensatie door zijn strafschop in een mooie stift in het doel te plaatsen. Daarna mocht Ashley Young Engeland weer op voorsprong zetten, maar hij schoot de bal hard op de lat. Ashley Cole mocht nadat Nocerino niet faalde, zorgen voor een 3-3 stand. Doelman Buffon dacht hier anders over en plukte de bal uit de hoek. Nu mocht Diamanti als vijfde Italiaan de strafschoppenserie beslissen en faalde niet. Hierdoor blijven de Italianen in het toernooi en mogen de Engelsen naar huis.