Herexamens goed voor 2400 klachten

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) heeft in de afgelopen week ruim 2400 binnengekregen over de herexamens. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van het LAKS.

Omdat niet precies duidelijk is hoeveel scholieren een herexamen moesten doen, is niet te zeggen of het aantal van 2400 klachten veel is. Net als tijdens de eerste zit leverden vakken als Nederlands, Engels en wiskunde op alle niveaus weer de meeste klachten op. In totaal zijn er nu bijna 127.000 meldingen bij het LAKS binnengekomen.

Tijdens de herexamens klaagden leerlingen onder meer over geluidsoverlast, de duur van de toetsen en problemen met computers. Sommige havisten kregen bij hun herkansing aardrijkskunde ten onrechte een halfuur minder de tijd. Op het examen stond een drukfout. Het LAKS roept leerlingen die daardoor in de problemen zijn geraakt op om zich te melden.

In totaal deden dit jaar ruim 206.000 scholieren eindexamen. Het ging om 106 duizend vmbo'ers, 59.000 havisten en 41.000 vwo'ers. De herkansingen duurden van maandag tot vrijdag. De uitslag wordt woensdag bekendgemaakt.


Herexamens goed voor 2400 klachten (Foto: Novum)