Door het lint om sloop hekwerk

De eigenaar van een illegaal hekwerk aan de Grote Kampweg in Haelen is donderdag door het lint gegaan. De reden hiervoor is de sloop van het hekwerk op last van de gemeente Leudal, zo meldt omroep L1.

Kort nadat de werkzaamheden om 14.00 uur van start gingen, werd de man kwaad. Hij probeerde houten balken op het hek in brand te steken, om zo de werkzaamheden te dwarsbomen. De brandweer hinderde de man daarbij. Ook politie en ME zijn aanwezig bij de woning.

De man is nog niet aangehouden. Wel is hij diverse malen zijn woning binnengegaan en heeft hij agenten bedreigd met molotovcocktails en een kruisboog. Volgens Omroep Leudal is de ME de woning binnengegaan voor ontruiming.

Naar eigen zeggen plaatste de eigenaar het hek enkele jaren geleden vanwege bedreigingen door bewoners van een naastgelegen woonwagenkamp. Omdat het hek op gemeentegrond staat, eiste de gemeente dat het hek verwijderd wordt. Daarvoor had de bewoner tot 6 april de tijd. De rechtbank heeft de gemeente toestemming gegeven om na die datum het hek te verwijderen.

Update 20.10 uur:
De bewoner van het pand aan de Grote Kampweg is gevlucht voor de politie. Tijdens de inval om de woning te ontruimen, bleek dat de man de benen had genomen. Er wordt naar hem gezocht met een politiehelikopter.