Zeldzame paddenstoel blijkt kunstvagina

In een onderzoeksprogramma repte een lokale Chinese tv-zender over de vondst van een zeldzame paddenstoel. Kijkers identificeerden het 'bijzondere' object echter al snel als een rubberen kunstvagina. De tv-zender excuseert zich voor deze flater, aldus VRT Nieuws.

De jonge reporter Ye Yunfeng werd naar het stadje Xi'an gestuurd vanwege een merkwaardige vondst door een boer. Deze was bij het graven van een waterput op een 'lang vlezig ding' gestuit. "Zoals we allemaal kunnen zien, lijkt dit op een paddenstoel. Aan deze kant kunnen we een paar lippen zien, aan de andere kant is er een gaatje. Het voelt echt vlezig aan", beschreef Ye de vondst in het programma 'Up Close'.

De reporter en de lokale bevolking bestudeerden het ding grondig, en na een zoektocht op internet werd de conclusie getrokken. Het zou om een zeldzame lingzhi-paddenstoel gaan.

Opmerkzame kijkers hadden al snel in de gaten dat de conclusie onjuist was, en melddenbij de tv-zender dat het om een rubberen kunstvagina gaat. Vol schaamte excuseert de tv-zender zich. "Hey, in verband met een item dat gisteren iedereen deed lachen. Het incident is overal gevolgd, gedeeld en becommentarieerd. Onze reporter is nog jong en onwetend. We willen via deze weg iedereen bedanken voor de kritische bemerkingen. Onze excuses."


Het bewuste fragment