'Oh Oh Cherso van de buis na lobby tegen alcohol'

Een lobby van de Stichting Verantwoord Alcoholgebruik (STIVA) heeft er - naar eigen zeggen - voor gezorgd dat Oh Oh Cherso niet terugkeert op de buis. Dat stelde de directeur van de stichting zaterdag in De Telegraaf. Bij RTL, dat de serie over feestende jongeren op het Griekse eiland Chersonissos uitzendt, komt het bericht echter als een volslagen verrassing.

STIVA stoorde zich aan het overmatig alcoholgebruik in de serie en dreigde met het intrekken van reclameblokken. "Een programma als Oh Oh Cherso is veel bepalender voor de buitenwereld dan onze eigen reclame", aldus directeur Peter de Wolf. "Dit was een programma met promotie voor alcoholmisbruik. Daar zijn wij als sector niet blij mee. Het is goed dat we dit voor elkaar hebben gekregen."

"Wij begrijpen niet zo goed waar dit bericht vandaan komt", reageert een woordvoeder van RTL op het bericht. Het klopt dat er is gesproken met STIVA en dat er voor nu geen nieuwe reeks van Oh Oh Cherso gepland staat. "Er is ooit een gesprek geweest, maar de uitkomst daarvan was niet: we stoppen met Oh Oh Cherso."