[Euro 2012] Uitslagen Groep A

Vanavond ging Euro 2012 van start met de eerste groepswedstrijden in Groep A. In deze groep kwamen vanavond Polen, Griekenland, Rusland en Tsjechie in actie. Hieronder een overzicht van de gespeelde wedstrijden, tussenstand in deze groep en het programma voor de komende wedstrijden.

Heldenrol voor Tyton bij Polen
Polen en Griekenland speelden vanavond het openingsduel van Euro 2012. Al na een kwartier spelen kwam het gastland via Lewandowski op voorsprong. Uit een voorzet van Blaszczykowski kopte de spits van Dortmund knap raak. Nadat de Griekse verdediger Papastathopoulos nog voor rust zijn tweede gele kaart van de wedstrijd pakte, leken de Polen op rozen te zitten.

Toch kwamen de Grieken na rust terug op gelijke hoogte. Invaller Salpingidis profiteerde van geklungel in de Poolse verdediging en scoorde de 1-1. Niet veel later speelde de aanvaller van PAOK opnieuw een hoofdrol. Hij was doorgebroken en werd vervolgens gevloerd door de Poolse goalie Szszesny. De bal ging op de stip en Szszesny kreeg de rode kaart. PSV'er Tyton kwam voor de Polen het veld in en wist de strafschop van Karagounis te keren. Beide ploegen wisten in het resterende kwartier niet meer te scoren.

Lees hier het volledige verslag van de wedstrijd tussen Polen en Griekenland.

Dzagoev leidt Rusland naar ruime overwinning
Na een korte opleving van de Tsjechen, namen de Russen na een kwartier spelen het heft in handen. Dzagoev wist snel de 1-0 te scoren, nadat Kerzhakov kort daarvoor met een kopbal de paal raakte. Op aangeven van Arshavin scoorde Shirokov niet veel later zelfs de 2-0. Met deze stand ging de ploeg van Dick Advocaat de rust in.

Na rust was het wedstrijdbeeld hetzelfde, al kwamen de Tsjechen kort na rust tegen de verhouding in op 2-1. Pilar wist een prachtige bal van Plasil af te ronden. In de slotfase besliste Rusland het duel alsnog. Met een hard schot wist Dzagoev de 3-1 achter keeper Cech te schieten en niet veel later poeierde invaller Pavlyuchenko de 4-1 in de kruising.

Lees hier het volledige verslag van de wedstrijd tussen Rusland en Tsjechië.