'Rijdende Rechter heeft mot met buren'

Op televisie beslecht Mr. Frank Visser als de Rijdende Rechter veel burenruzies, maar met zijn eigen buren kan hij amper door een deur. Dat schrijft dagblad De Telegraaf op basis van uitspraken van buurtbewoners.

De boze buren vinden dat Visser te weinig moeite doet om in contact te komen met zijn buren. Zo zou hij zich hebben opgegeven voor een buurtbarbecue, en kwam hij vervolgens zonder iets van zich te laten horen niet opdagen. "Ook op straat kan er geen groet vanaf", aldus een buurtbewoner.

Ook het feit dat Mr. Visser zijn auto op straat parkeert in plaats van op zijn eigen oprit wekt wrevel op. Een buurvrouw die twee auto's bezit, ergert zich eraan dat ze soms met moeite een parkeerplek kan vinden. "Hij parkeert zijn auto gewoon op straat. Nu heeft hij daar natuurlijk het recht toe, maar het leidt wel tot irritatie. We hebben twee auto's en raken die soms moeilijk kwijt."

Tot slot is er een conflict dat Mr. Visser ook vaak in zijn tv-programma behandelt: een conifeer in de achtertuin die zonlicht wegneemt bij de buren. Volgens de buurman 'haalde Visser zijn schouders op' toen hij zijn beklag deed over de betreffende boom.

Mr. Frank Visser
Mr. Frank Visser (Foto: NCRV / Roland J. Reinders)