Meeuwis weigert extra concert

Icoon Muziek nieuwsGuus Meeuwis heeft zich niet populair gemaakt in Stadskanaal. Het management van de zanger weigert namelijk om extra concerten in theater Geert Teis te geven, dit omdat de zaal te klein zou zijn. Theaterdirecteur Bé Lamberts wilde extra concerten geven omdat er een enorme vraag is naar de Brabantse zanger.

Lamberts werd razend toen hij het bericht te horen kreeg via het management. "Laat het publiek van Geert Teis maar naar Groningen gaan", was de reactie. "Het schoot me in het verkeerde keelgat. Zo werkt dat natuurlijk niet.", aldus de theaterdirecteur.

Volgens Lamberts is het niet terecht dat zijn theater nu benadeeld wordt. "Toen Guus Meeuwis twee jaar geleden nog niet zo populair was, hebben wij onze nek uitgestoken. Ik vind dat het management een morele verplichting heeft om ons in ieder geval nog één extra voorstelling te gunnen".

In een reactie laat het management van de zanger weten dat het een 'bewuste keuze' is geweest om Meeuwis niet vaker in Stadskanaal op te laten treden: "Om te voorkomen dat hij en de bandleden zich over de kop werken is gekozen voor grote zalen. Daar kunnen alle fans terecht. Het is dus puur ter bescherming".

Guus Meeuwis
Guus Meeuwis geeft geen extra concert in Stadskanaal