[RG] Tweevoudig finalist Schiavone sneuvelt in Parijs

Francesca Schiavone kan een derde opeenvolgende finaleplaats op Roland Garros vergeten. De 31-jarige Italiaanse (14) ging zaterdag in de derde ronde onderuit tegen de Amerikaanse Varvara Lepchenko: 6-3, 3-6 en 6-8. Schiavone zegevierde in 2010 op het Franse gravel en verloor vorig jaar de finale van Na Li.

Voor de mondiale nummer 12 leek er aanvankelijk weinig aan de hand. Ze won de eerste set met 6-3 en in het tweede bedrijf ging het lange tijd gelijk op. Bij 3-3 verloor Schiavone drie games op rij, waardoor Lepchenko de stand in evenwicht bracht.

In de derde set pakte Schiavone een 3-1 voorsprong, maar na een viertal mindere games keek ze plots tegen een 5-3 achterstand aan. De Italiaanse knokte zich op karakter terug tot 5-5. Toen Lepchenko een aantal games later bij 7-6 voor de tweede keer voor de wedstrijd mocht serveren, sloeg ze echter wel toe. Schiavone liet in die game wel vier breakpoints onbenut.

Lepchenko, die eerder nog nooit de tweede ronde van een grand slam wist te overleven, speelt in de achtste finale tegen Petra Kvitova. De Tsjechische (4) versloeg eerder op de dag de Russin Nina Bratchikova.