Brief Michael Jackson uit veiling teruggetrokken

Een wanhopige brief van Michael Jackson wordt niet meer geveild. In het handgeschreven bericht klaagt de King of Pop over zijn slaapgebrek. Lisa Mary Presley, aan wie de brief gericht is, zou een stokje hebben gestoken voor de veiling van de brief. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

"Lisa, ik heb mijn rust echt nodig. Ik heb al vier dagen niet geslapen", schrijft Jackson aan zijn toenmalige geliefde in de brief. "Ik moet weg van telefoons en zakenmensen, mijn gezondheid is nu het belangrijkst." De brief is tussen 1993 en 1996 geschreven.

Darren Julien, de eigenaar van het veilinghuis waar de brief onder de hamer zou gaan, vermoedt dat Presley de brief heeft teruggetrokken vanwege persoonlijke redenen. "Wij willen haar wens graag respecteren zodat we een goede relatie houden met mevrouw Presley."

Jackson stierf in juni 2009 op 50-jarige leeftijd aan de gevolgen van een overdosis propofol, een narcosemiddel. Zijn lijfarts Conrad Murray werd in november veroordeeld tot vier jaar cel vanwege zijn rol bij de dood van de zanger.

De brief zou 23 juni onder de hamer gaan tijdens de Music Icons-veiling van veilinghuis Julien's Auctions. Tijdens het evenement wordt onder meer de graftombe van Elvis Presley geveild, de ruimte waar de King of Rock and Roll na zijn overlijden twee maanden in lag.