Button: "Problemen snel oplossen"

Het Formule 1-team McLaren leek aan het begin van dit seizoen de te kloppen renstal te zijn, maar zes races later luidt de conclusie dat het team uit Woking in de achtervolging moet. Onder meer coureur Jenson Button roept op tot een snelle verbetering.

"Ik ben bezig aan mijn slechtste periode sinds mijn dagen bij Honda," zei Button die afgelopen zondag in de Grand Prix van Monaco uitviel na een aanrijding met Caterham-rijder Heikki Kovalainen achter wie hij bijna de gehele race vast zat tegen Reuters. In het kampioenschap staat de Brit zevende na aanvankelijk geleid te hebben. "Shit happens. We moeten dit achter ons zien te laten en naar de toekomst kijken."

"Sinds ik bij dit team zit, is alles geweldig gegaan. Naarmate ik de auto en de engineers beter leerde kennen, kreeg ik er steeds meer vertrouwen in. Ook de eerste drie races van dit seizoen waren prima en ik had er een erg goed gevoel over. Maar de laatste drie races was de snelheid er niet en was het vertrouwen dat ik in de wagen had, een stuk minder. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Het is teleurstellend, maar we komen er wel weer bovenop. De problemen zijn op te lossen. Het is alleen de vraag of we daar op tijd in zullen slagen."