FOK!-Weekoverzicht week 21

Welkom bij het FOK!-weekoverzicht waarin we wekelijks een overzicht geven van de meest ontroerende, het meest schokkende, humoristische of de opmerkelijkste nieuwtjes van die afgelopen week. Heb je suggesties, aarzel dan niet om ze te delen met de redactie!

zondag

Mark Zuckerberg, de man achter Facebook, maakte onlangs niet alleen de gang naar de beurs, vandaag stapte hij ook in het huwelijksbootje. Een braderie in Eindhoven werd deels ontruimd omdat er een viskraam ontplofte en volledig afbrandde. Ook een woonzorgcentrum in Uithoorn werd deels ontruimd vanwege een brand. In Leiden heeft een 32-jarige man niet lang van zijn triomf kunnen genieten; hij overleed kort nadat hij na de finish bij een halve marathon onwel werd.  

maandagEen opmerkelijke eer voor koningin Beatrix vandaag: er werd een pizza naar haar vernoemd. In Italië werd een gezin wreed ontwricht nadat een werkloze man eerst zijn twee kinderen van het balkon gooide en vervolgens zelf sprong. Ze overleden alledrie. Dood en geboorte horen bij elkaar: In het Amsterdamse Artis werd een jong leeuwtje geboren. In Groningen werd een prostituee aangehouden voor de moord op een klusjesman in dezelfde plaats. 

dinsdag

Vandaag overleed de man die ervoor zorgde dat veel mensen niet meer op hoefden te staan om de televisie op een andere zender te zetten. De uitvinder van de afstandsbediening werd 96 jaar. Niet alleen kinderen worden vergeten in auto's: in Tilburg wist een agente een puppy uit een warme auto te redden. Een man uit het Friese Bolsward heeft drie jaar cel horen eisen omdat hij zijn stiefzoontje met het hoofd tegen de muur gooide. In Engeland is voor het eerst een vrouw tot bevelhebber benoemd op een marineschip. 

woensdag

In de Indiase deelstaat Maharashtra hebben boswachters het groene licht gekregen om stropers desnoods maar dood te schieten. Het zal je moeder maar zijn, dan had je nu dit bericht niet kunnen lezen. Een vrouw wurgde haar eigen dochter en verstopte het lijk in een vrieskist. Tijdens een lijnvlucht wisten een moeder en zoon luxe goederen uit een winkelkarretje te stelen. Ze werden vastgezet op Schiphol. In Londen werd bij een man hondsdolheid vastgesteld, nadat hij op zijn vakantie gebeten was door een hond.

donderdagDe FIFA wil graag dat ook scheidsrechters dopingtests ondergaan, ze maken deel uit van het spel, en zouden dus gelijk moeten worden behandeld als de spelers. Het slechte lenteweer is toch nog ergens goed voor geweest: er zijn minder meldingen van blauwalg gedaan. In Polen worden speciaal cellen vrijgemaakt voor hooligans. In Rotterdam heeft een man die een heldhaftige daad verrichtte, dit met de dood moeten bekopen. Bij het proberen een kind te redden van de verdrinkingsdood, raakte hij zelf in de problemen en verdween onder water. 

vrijdagVandaag was een bijzondere dag; het was namelijk 'Towel Day'. De dag dat Doug Adams geëerd wordt. In Mexico heeft een vrouw onder invloed van drugs de ogen vaan haar vijfjarige zoontje uitgerukt. Morgenstond heeft goud in de mond: vanmorgen rond kwart voor negen werd een man opgepakt die bij een controle het been van een Haagse tramcontroleur brak. Op Schiphol werd een Rotterdamse vrouw opgepakt die nog voor 1000 euro boetes voor zwartrijden had openstaan. 

zaterdagDe verdachte in de vermissingszaak van Etan Patz, is alsnog aanklaagd wegens doodslag. Dat werd vandaag bekend. De butler van Paus Benedictus werd gearresteerd omdat hij mogelijk betrokken zou zijn bij het lekken van vertrouwelijke informatie. In Grootegast raakte een piloot gewond toen hij een voorzorgslanding moest maken. Als het aan PvdA-leider Samson ligt, zal de hoogte van de kinderbijslag in de toekomst afhankelijk worden van het jaarinkomen van de ouders.