FOK!filmtips van de dag: The Dark Knight / Batman

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Vergeet het Eurovisie Songfestival en stop waar je mee bezig bent: Vanavond gaan we naar vleermuizen kijken. Nee, niet op National Geographic maar op een ander bekend kanaal. We starten deze warme donderdagavond met The Dark Knight om 20.30 uur op Veronica. Dit is het tweede deel in de Batman-trilogie van Christopher Nolan met Christian Bale als Bruce Wayne/Batman en Heath Ledger als the Joker.

Na zijn opkomst als misdaadbestrijder in Batman Begins is Batman een bondgenoot geworden van James Gordon van de Gotham Police Department. Intussen is Officier van Justitie Harvey Dent bezig aan een opmars waarin hij het opneemt tegen de mafia in de stad. Hun paden kruisen wanneer de macht van de mafia te groot wordt en de politie het niet alleen af kan. Tegelijkertijd krijgen Batman, Gordon en Dent te maken met een losgeslagen crimineel die geniet van de chaos die hij creëert en alleen bekend is onder de schuilnaam The Joker.

De twee film van de avond is Batman dat om 23.25 uur op Veronica te zien is. De film van Tim Burton heeft Michael Keaton in de hoofdrol van Batman en Jack Nicholson als de goedlachse Joker. Op negenjarige leeftijd ziet Bruce Wayne zijn ouders dood voor hem neervallen. Beiden worden door een crimineel doodgeschoten op straat. Vanaf dat moment zweert Wayne wraak en begint hij de strijd tegen het kwaad in Gotham City. Binnen de kortste keren staat hij oog in oog met een van Gothams meest gestoorde criminelen: The Joker houdt huis in de stad.

Veel plezier!