PVV wil kopstuk Sharia4Belgium weren

De PVV wil dat de woordvoerder van de radicaalislamitische beweging Sharia4Belgium de toegang tot Nederland wordt ontzegd. De 29-jarige Fouad Belkacem, ook bekend onder de naam Abu Imran, spreekt zaterdag op uitnodiging van de Nederlandse zusterorganisatie Sharia4Holland op de Global Shariah Conference in Amsterdam. PVV-Kamerlid Joram van Klaveren wil dat minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelen (VVD) hier een stokje voor steekt.

Belkacem werd eerder dit jaar veroordeeld wegens aanzetten tot haat tegen niet-moslims. Hij zit echter niet in de cel omdat hij niet op de zitting verscheen in de Antwerpse rechtbank en daarna niet is aangehouden om zijn straf uit te zitten.

De PVV vindt dat personen die zich keren tegen de democratie en oproepen tot geweld een gevaar vormen voor de democratische rechtsorde en Belkacem de toegang tot Nederland wordt ontzegd. Andere partijen hebben zich nog niet uitgesproken over de komst van de omstreden moslim.

Een Kamermeerderheid sprak zich in februari nog uit tegen de komst van de radicale moslimgeleerde Haitham al-Haddad. Hij kwam toch en nam onder meer deel aan een debat in De Balie in Amsterdam.