Leider Sharia4Belgium spreekt in Amsterdam

De leider van de radicaal-islamitische beweging Sharia4Belgium komt dit weekeinde naar Nederland. De Vlaamse Abu Imran spreekt zaterdag op uitnodiging van Sharia4Holland op de Global Shariah Conference in Amsterdam, staat op de website van Sharia4Holland.

De excentrieke leider van de beweging werd begin dit jaar nog tot twee jaar cel veroordeeld voor het oproepen tot haat en geweld. Hij loopt echter nog steeds vrij rond omdat hij niet op de zitting verscheen en daarna ook niet is aangehouden om zijn straf uit te zitten.

De gemeente Amsterdam zegt de conferentie niet te kunnen verbieden en houdt met de politie de vinger aan de pols. Een woordvoerder zegt in De Telegraaf echter dat het niet bekend is waar de conferentie precies wordt gehouden. "We willen een beeld krijgen van wat we moeten verwachten en of we problemen kunnen krijgen met de openbare orde." Het is de gemeente echter nog niet gelukt contact te krijgen met de radicale moslimorganisatie.

Eind vorig jaar verstoorden aanhangers van de beweging nog een bijeenkomst over modernisering van de islam in het Amsterdamse debatcentrum De Balie.