Van Toorn treurt niet om misser Robben

Fysiotherapeut Dick van Toorn haalde een beetje zijn gram bij de gemiste penalty van Arjen Robben in de Champions League-finale.

"Ik was niet ongelukkig dat hij een penalty miste", zei Van Toorn tegen De Perstribune. De fysiotherapeut stond Robben bij in aanloop naar het WK in Zuid-Afrika, maar kreeg veel kritiek voor zijn werkwijze. Van Toorn stoomde de aanvaller klaar voor het toernooi, maar haalde zich de woede op de hals van Bayern München.

"Ik heb de gifbeker toen leeggedronken en hij heeft altijd zijn kaken stijf op elkaar gehouden. Ik word hier nog steeds mee geconfronteerd en leef hier nog steeds mee", aldus Van Toorn. De rel eindigde in een conflict tussen de KNVB en Bayern. De Duitsers hielden de bond aansprakelijk voor de blessure van Robben na het WK.

"Ik heb van Robben nooit meer iets vernomen. Ook financieel ben ik er niks mee opgeschoten. Ik heb geen stuiver gezien. Het heeft mij alleen maar ellende opgeleverd", zei de fysiotherapeut. Oranje speelt dinsdag een oefenwedstrijd tegen Bayern om de kosten te compenseren voor de afwezigheid van Robben door zijn blessure.