[Coppa] Napoli verslaat Juventus in bekerfinale

Napoli heeft zondag de Coppa Italia gewonnen door in de finale kampioen Juventus met 2-0 te verslaan. In het Stadio Olimpico in Rome opende Edinson Cavani na 63 minuten de score. De Uruguayaan mocht vanaf elf meter aanleggen, nadat Ezequiel Lavezzi was neergelegd door doelman Marco Storari.

Marek Hamsik besliste het duel zeven minuten voor tijd uit een counter. Juventus-aanvaller Fabio Quagliarella liep in de slotfase nog tegen een rode kaart aan. Hij deelde een elleboogstoot uit.

Voor Napoli is het de eerste grote prijs sinds 1990. Toen werd zowel de landstitel als de Italiaanse Supercup veroverd. De club legde voor de vierde keer in de historie beslag op de Italiaanse beker.

Juventus ging voor het eerst een nederlaag in een officiële wedstrijd dit seizoen. Daardoor werd verzuimd om de dubbel te pakken. Eljero Elia maakte opnieuw geen deel uit van de selectie. Alessandro Del Piero speelde zijn laatste officiële duel voor de ploeg uit Turijn.