[Play-offs] Uitslag Willem II - FC Den Bosch

Willem II keert na een jaar afwezigheid weer terug in de Eredivisie. De Tilburgse formatie was in eigen huis met 2-1 te sterk voor FC Den Bosch. De eerste wedstrijd in Den Bosch eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

De eerste kans van de wedstrijd was voor FC Den Bosch, dat via Tom van Weert gevaarlijk kon worden. Daarna nam Willem II het heft echter over en was via Guyt en Misidjan gevaarlijk. Uiteindelijk kwamen de Tilburgers in de zeventiende minuut via een zeer fraaie treffer van Mark Höcher op voorsprong.

Vlak daarna was Den Bosch dichtbij de gelijkmaker, maar Van den Broek kopte de bal over. Toch bleef Willem II de bovenliggende partij. Hierdoor zag trainer Groenendijk van de Bossche formatie zich genoodzaakt een aanvallende wissel door te voeren. Hij haalde verdediger Brock eruit en bracht De Looijer in. De eerstgenoemde speler was overigens niet blij met deze snelle wissel en liet dit duidelijk aan zijn oefenmeester merken.

Na de thee kwam ook Seuntjens in het veld, die vlak na zijn entree zeer dichtbij de gelijkmaker was. Bovendien werd FC Den Bosch langzaamaan steeds sterker, maar diezelfde Seuntjens dupeerde zijn ploeg uiteindelijk. Eerst kreeg de speler een gele kaart, vanwege kritiek op de leiding. Twaalf minuten later kreeg de aanvaller, die een uitstekende invalbeurt maakte, een zeer discutabele tweede gele kaart en kon gaan douchen.

De fans van FC Den Bosch konden dit niet verkroppen en begon met allerhande spullen te gooien. Arbiter Liesveld kon daarna niet anders dan de wedstrijd tijdelijk te staken. Het duel lag vervolgens vijftien minuten stil. Direct na de hervatting besliste Podevijn op aangeven van Haemhouts de wedstrijd door na een corner de tweede treffer binnen te tikken.

In het resterende deel van de wedstrijd vielen nauwelijks kansen meer te noteren en begonnen de fans van Willem II al aan hun feestje. Al schoot Van Brakel de bal in blessuretijd voor FC Den Bosch nog tegen de touwen. Het mocht echter niet meer baten, de 2-1 zege voor Willem II was voldoende.


Willem II

2 - 1
(0 - 0)

FC Den Bosch

17' Höcher
82' Podevijn
  90+3' Van Brakel
 
 Gele kaart: Pereira, Misidjan (Willem II), Vlug, Hofstede (FC Den Bosch)
Rode kaart: Seuntjens (74/2xg) (FC Den Bosch)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 14.700
Arbiter: Liesveld
 
Opstelling:   Opstelling:
Meul
Pereira
van der Rijt
Swinkels
M. Piqué
Vossebelt (Mulder/63)
Guyt (Podevijn/76)
Haemhouts
Misidjan
de Groot
Höcher (Akouili/90)
  Begois
Brock (de Looijer/28)
van Dinter
Hofstede
Buitenhuis
van den Broek
van Moorsel
van Brakel
Verbeek (Seuntjens/54)
van Weert
Reniers (Vlug/63)