Van Marwijk neemt geen risico met 'Steek'

Maarten Stekelenburg heeft zaterdag opnieuw een aangepaste training afgewerkt. De doelman van Oranje is herstellende van een schouderblessure. Stekelenburg is de beoogde eerste doelman op het komende EK.

Uit voorzorg werkt de keeper van AS Roma een aangepast programma af tijdens het trainingskamp in het Zwitserse Lausanne. De andere doelmannen, Michel Vorm en Tim Krul verdedigden tijdens een partijspel beide doelen. Stekelenburg trainde nog apart.

Voor de partijvorm werkten de overige Oranje-internationals een shuttle-run-test en een pass- en trapoefening af. Het is nog onduidelijk of Stekelenburg in actie zal komen in de oefenwedstrijd tegen Bayern München. Oranje gaat dinsdag op bezoek bij de Champions League-finalist, die vanavond om de trofee strijdt tegen Chelsea.

Stekelenburg kampte de voorbije weken met schouderklachten. De oud-Ajacied moest noodgedwongen de laatste duels van Roma aan zich voorbij laten gaan. In overleg met de medische staf van Oranje besloot Van Marwijk om Stekelenburg voorlopig uit voorzorg te ontzien tijdens het trainingskamp van het Nederlands elftal.