Dode door bomaanslag bij school in ItaliŽ

Bij een bomaanslag bij een school in het zuiden van Italië is zaterdagochtend een leerling om het leven gekomen. Zeven andere leerlingen van de vakschool voor mode en toerisme in de plaats Brindisi raakten gewond, zegt politiefunctionaris Fabiano Amati. Het slachtoffer is een meisje van 16 jaar.

De bom ging rond 08.00 uur af bij de school, in of bij vuilcontainers buiten de poort. Het explosief was verbonden aan meerdere gasflessen. Lokale media spreken van drie explosies. Leerlingen kwamen op dat moment net aan bij de school.

De school en een pal daarnaast gelegen rechtbank werden direct ontruimd. Brokstukken kwamen tweehonderd meter verderop terecht, schrijft de Italiaanse krant La Repubblica.

Volgens de krant is zeker een van de gewonden er zeer slecht aan toe. Het meisje heeft brandwonden over haar hele lichaam. Haar toestand zou stabiel maar kritiek zijn.

De aanslag is niet opgeëist. De school is vernoemd naar rechter Francesca Morvillo Falcone. Zij kwam deze week twintig jaar geleden samen met haar man Giovanni Falcone, ook een rechter en een fel tegenstander van de maffia, bij een bomaanslag om het leven.

De burgemeester van Brindisi, Cosimo Consales, sprak vermoedens uit dat de georganiseerde misdaad achter de bom zit. De politie in de Adriatische kustplaats doorzoekt meerdere woningen in verband met de aanslag.


Dode door bomaanslag bij school in Italië (Foto: Novum)