Productie Opel Astra weg uit Duitsland

De volgende Opel Astra wordt niet langer in Duitsland geproduceerd. De productie van het belangrijkste model van de Duitse autofabrikant wordt verplaatst van hoofdkwartier Rüsselsheim naar fabrieken in Engeland en Polen. Dat heeft Opel donderdag bekendgemaakt.

De productie van de nieuwe Astra moet in 2015 beginnen. Opel heeft er zo'n driehonderd miljoen euro voor over om de twee fabrieken van de nieuwste techniek te voorzien en geschikt te maken voor het nieuwe model.

De werknemers van de Opel-fabriek vlak in Ellesmere, vlak bij Liverpool, stemden eerder donderdag in met het plan om over te gaan op 24 uursproductie. In de fabriek komen zevenhonderd extra banen. Ook in Polen moeten nieuwe banen komen.

Opel laat weten dat het de moderne fabriek in Rüsselsheim, dat ten zuidwesten van Frankfurt ligt, ten volle wil blijven benutten. In de fabriek wordt nu behalve de Opel Astra ook de Opel Insignia geproduceerd.

De stap past in een poging van eigenaar General Motors om Opel en het Britse zustermerk Vauxhall uit de rode cijfers te halen. Het bedrijf leed vorig jaar in Europa een verlies van ruim 550 miljoen euro.