Del Bosque beslist eind mei over Villa

Eind mei zal David Villa weten of hij meegaat naar het EK. Vicente del Bosque, bondscoach van Spanje, wil eerst het herstel van de Barcelona-spits afwachten. Villa brak in december als speler van Barcelona zijn linkerscheenbeen.

De revalidatie van de international verloopt positief, maar pas eind deze maand zal Del Bosque laten weten of Villa mee mag naar Oekraïne en Polen. ''Op 27 mei beslissen we of hij mee kan. Hij is herstellende van een blessure, maar maakt een goede kans om het EK te halen.''

In de Spaanse sportkrant Marca vertelt hij verder dat het herstel van Villa elke dag nauwlettend in de gaten wordt gehouden en dat het medische team tot nu toe optimistisch is. Deelname van David Villa aan het EK zou gevolgen kunnen hebben voor Fernando Torres, die bij Chelsea geen gelukkig seizoen kende en verder concurrentie heeft van Fernando Llorente (Athletic Bilbao) en Michael Soldado (Valencia).

Naast Villa zijn ook de spelers van Barcelona, Athletic Bilbao en Chelsea zijn nog niet opgeroepen om zich te melden omdat zij nog elke finales voor de boeg hebben in de Copa del Rey en de Champions League.