Wenger lovend over Europa League

Arsène Wenger heeft lovende woorden over voor de Europa League. Volgens de Fransman is de Europese competitie spannender dan menigeen denkt. Arsenal staat momenteel op de drempel van de Champions League en kan plaatsing bij een overwinning op West Bromwich Albion dit weekend definitief veiligstellen.

Wenger hoopt uiteraard dat zijn ploeg zich verzekert van het miljoenenbal, maar is desondanks positief over de Europa League, wat hij een spannende competitie vindt. "De finale van de Europa League was geweldig. Atlético Madrid tegen Athletic Bilbao was geweldig om naar te kijken. Veel beter dan sommige Champions League-wedstrijden", aldus de Fransman tegenover The Mirror.

"Ik vind het persoonlijk helemaal geen nutteloze competitie. Waarom zou het nutteloos zijn? Voor mij is een goede competitie wanneer er twee goede ploegen goed voetbal spelen. Ik heb geen seconde van die partij gemist."

"Er mogen dan wel saaie Champions League-wedstrijden zijn, maar natuurlijk willen wij ons daar voor plaatsen", vervolgt Wenger. "Maar als je donderdagavond en zondag moet spelen, is dat precies hetzelfde als dat je woensdagavond en zaterdag moet spelen. Maar als je me vraagt voor welke competitie ik een voorkeur heb, is dat natuurlijk de Champions League."