Van Hummel: "De kop is eraf"

Kenny van Hummel won vandaag een etappe in de Ronde van Picardië en pakte zo zijn eerste winst van het lopende wielerseizoen. De Vacansoleil-DCM-renner werd hierbij wel geholpen door de jury, die diskwalificeerde de eigenlijke winnaar, Nacer Bouhanni, waardoor Van Hummel alsnog de ritzege in zijn schoot geworpen kreeg.

"Soms moet je een beetje geluk hebben en na de streep had ik al het gevoel dat de hectische sprint nog weleens een staartje kon krijgen", zo liet de 29-jarige renner weten. "In de laatste vijf kilometer was het wind op de kant en de ploeg hield me super van voren. Toen we het dorp inreden zat ik in goede positie echter kon ik de slingerende Bouhanni niet meer passeren."

Kamikaze Kenny had het de afgelopen maanden moeilijk bij zijn nieuwe werkgever. "Het is een uitdaging met de nieuwe ploeg een goede sprinttrein te formeren. Dat lukt niet van de ene op de andere dag maar de intentie is er bij de ploeg en renners", aldus Van Hummel. De ritzege geeft hem voldoening. "De kop is eraf en nu snel een overwinning waar ik juichend over de meet kom."


Van Hummel: "De kop is eraf" (Foto: Pro Shots)