[GP2] Uitslag Race 1 Barcelona

Giedo van der Garde heeft de hoofdrace van de GP2 Series op Barcelona op zijn naam geschreven. De Nederlander bleef op het Spaanse circuit in de eerste wedstrijd James Calado en Stefano Coletti voor. Nigel Melker kwam niet verder dan een veertiende plaats.

Calado mocht van poleposition vertrekken en behield na een brutale actie op Fabio Leimer tot de pitsstops de eerste plaats. Achter hen was Van der Garde vanaf de vijfde plaats goed vertrokken en na de eerste bocht lag hij al derde. Hij probeerde Leimer ook te passeren, maar dit lukte niet.

Calado en Leimer waren bij de stops een van de eersten die nieuw rubber haalden, terwijl Van der Garde besloot nog een ronde langer door te rijden. Dit legde de Nederlander geen windeieren, want hij kwam voor Calado weer terug het asfalt op. De Brit reed het gat met Van der Garde dicht, maar net op het moment dat hij de Nederlander aan wilde vallen vond hij Coletti in zijn spiegels. Hierdoor was hij tot de streep meer bezig met verdedigen dan aanvallen, waardoor Van der Garde kon winnen.

Leimer werd na zijn stop als twaalfde afgevlagd. De Zwitser moest een keer extra door de pits rijden omdat de stewards vonden dat hij een onveilige stop had gemaakt. Ook Melker moest een keer extra door de pits omdat hij bij zijn stop te hard had gereden.