Montolivo volgt Van Bommel op in Milaan

Riccardo Montolivo maakt de overstap van Fiorentina naar AC Milan. De 27-jarige Italiaan is de vervanger van Mark van Bommel. De naam van Montolivo werd al maanden genoemd bij Milan. Vorige zomer leek de middenvelder al de overstap te maken, maar Fiorentina hield de spelmaker toen aan zijn contract.

Die verbintenis loopt komende zomer af, waardoor Milan niets hoeft te betalen voor Montolivo. De international speelde zeven seizoenen in Florence. Milan heeft de deal nog niet officieel bevestigd, maar trainer Massimiliano Allegri weet dat de transfer in kannen en kruiken is.

"We krijgen volgend seizoen Montolivo erbij", zei de trainer van AC Milan tegen Italiaanse media. "Hij is een zeer getalenteerde speler met veel techniek. Hij is zeker een aanwinst voor ons team", zei Allegri.

Milan houdt deze zomer een schoonmaak. De aflopende contracten van Gennaro Gattuso, Filippo Inzaghi, Mark van Bommel en Alessandro Nesta werden niet verlengd. Clarence Seedorf, Massimo Ambrosini en Gianluca Zambrotta lijken zich ook op de te maken voor een vertrek.