Maher droomt van clubs als Real Madrid

Adam Maher brak dit seizoen door bij AZ en werd beloond met de Talent van het Jaar-trofee. De middenvelder droomt al van een topclub. De pas 18-jarige middenvelder profiteerde in het voorbije seizoen van de blessure van Maarten Martens. De Belg stond in de eerste seizoenshelft lang buitenspel en trainer Gertjan Verbeek besloot de onervaren Maher in de ploeg te brengen.

Dat pakte uitstekend uit voor de Alkmaarders, die lange tijd aan kop gingen in Nederland. Maher ontwikkelde zich tot een drijvende kracht en is zelfs opgenomen in de voorselectie van Oranje voor het EK. De middenvelder wordt ook al gelinkt aan een aantal Europese topclubs. "Als Real Madrid of een andere mooie club belt, dan ga ik daar zeker over nadenken", aldus de ambitieuze Maher tegen RTV Noord-Holland.

De jongeling werd onlangs verkozen tot Talent van het Jaar in de Eredivisie. Maher is erg gelukkig met de onderscheiding. "Vooral omdat de juryleden oud-voetballers zijn en uiteraard door de mening van Johan Cruijff hecht ik veel waarde aan deze prijs", aldus de spelmaker van AZ, die nog tot medio 2015 vastligt in Alkmaar.