Van Bommel bevestigt rentree bij PSV

Mark van Bommel heeft aan Milan Channel laten weten zijn contract met AC Milan niet te willen verlengen. Dat betekent dus dat de middenvelder volgend seizoen zijn rentree in de hoofdmacht van PSV zal maken.

"Het is niet gemakkelijk om hier te vertrekken", aldus Van Bommel die morgen zijn laatste competitiewedstrijd met de Rossoneri speelt. "Toen ik hier kwam, werd mij verteld dat AC Milan een grote familie is. Dat klopt. Ik vind het moeilijk om hier te vertrekken, maar wegens mijn gezin wil ik terugkeren naar Nederland. Ik ga naar PSV."

Van Bommel werd anderhalf jaar geleden door AC Milan overgenomen van Bayern München. "Ik ben hier maar anderhalf jaar geweest, maar verlaat de club met pijn in mijn hart. Toch is mijn afscheid eenvoudiger dan dat van Gennaro Gattuso of Filippo Inzaghi, spelers die hier veel langer hebben gespeeld dan ik. Misschien kan ik nog eens terugkeren bij Milan, als coach."

Voor AC Milan is het vertrek van Van Bommel, die in het verleden al zes seizoenen voor PSV speelde, opnieuw een tegenslag. Eerder maakten de routiniers Alessandro Nesta, Gennaro Gattuso en Filippo Inzaghi al bekend de Italiaanse club te verlaten. De verwachting is verder dat ook Massimo Ambrosini, Gianluca Zambrotta en Clarence Seedorf volgend seizoen niet meer in San Siro te zien zullen zijn.


Van Bommel in gesprek met Milan Channel. (Bron: YouTube)