Hudson huilt bij veroordeling moordenaar familie

Jennifer Hudson barstte in tranen uit toen de vermeende moordenaar van haar drie familieleden schuldig werd bevonden. Een jury acht William Balfour, de ex-man van Hudsons zus, schuldig aan de moord op de moeder, broer en het 7-jarige neefje van de actrice en zangeres. Balfour hangt een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd.

"We bidden dat God de heer Balfour van deze afschuwelijke daden vergeeft", verklaarden Jennifer en haar zus Julia nadat ze de rechtbank hadden verlaten. De zussen bedankten de openbaar aanklager voor de 'inzet en het onvermoeibare werk' en prezen de politie en de getuigen. Jennifer werd ruim twee weken geleden als eerste getuige opgeroepen.

De gedachten van de zussen zijn ook bij de familie van Balfour. "We hebben allemaal vreselijke verliezen geleden in deze tragedie."

Balfour zou in oktober 2008 door het lint zijn gegaan toen hij vermoedde dat Julia Hudson, met wie hij destijds relatieproblemen had, een ander had. Het 31-jarige voormalig bendelid ging naar het ouderlijke huis van de Hudsons en schoot daar achtereenvolgens de 57-jarige moeder en de 29-jarige broer van Jennifer dood.

Vervolgens zou Balfour de 7-jarige Julian, Julia's zoon uit een eerdere relatie, mee hebben genomen. Het kind werd drie dagen later dood aangetroffen in een auto.

Balfour toonde geen emotie na zijn veroordeling. Zijn advocaat heeft al aangegeven in beroep te gaan. Balfour krijgt zijn straf op 8 juni te horen. Hoogstwaarschijnlijk is Jennifer Hudson dan weer van de partij, zij heeft het hele proces bijgewoond.