Verwarde man dreigt met bloedbad in Rotterdam

De politie in Rotterdam is op zoek naar een verwarde man die op Twitter en Facebook dreigt een bloedbad aan te richten in winkelcentrum Zuidplein. Dat meldt de politie vrijdag. Op internet ontstond onrust doordat veel mensen opriepen om vooral niet naar het winkelcentrum te gaan.

Hoewel de man een bekende is van de politie, heeft hij geen geweldsdelicten op zijn naam staan. Wel is uit voorzorg de politie, zowel herkenbaar als onherkenbaar, aanwezig in de omgeving van het Zuidplein.

Dat er een zogenaamde 'code rood' zou zijn afgegeven, wordt weersproken. "Dit is geen term die wij als politie hanteren", aldus een woordvoerder.

Volgens RTV Rijnmond hebben een aantal winkeliers hun zaak al gesloten in verband met de dreiging. Andere winkeliers overwegen nog om ook dicht te gaan. 

Update 15.34 uur
Volgens een update van de politie zou het gaan om een man die enkele dagen geleden uit zijn woning in Hoogvliet is gezet. Hierop zou hij aan mensen in zijn omgeving hebben laten weten 'iets van plan te zijn'. Deze mensen hebben daarop de politie ingelicht, die de dreiging serieus genoeg nam om naar de man uit te kijken. 

Volgens de bewuste update zou de man op dit moment niet van plan zijn om zijn dreigement op korte termijn waar te maken. Ook zou hij niet over de juiste middelen hiervoor beschikken.