[Giro] Renshaw: "Raboploeg wil niet kiezen"

De Rabobank-wielerploeg heeft in de eerste drie etappes van de Giro d'Italia nog niet mee kunnen doen om de prijzen. In de eerste echte sprintrit klapte Theo Bos hard tegen het asfalt en Mark Renshaw kwam er nog niet aan te pas. In de komende twee ritten hoopt de ploeg op succes, al wordt er geen keuze tussen beide sprinters gemaakt.

"We moeten kijken wat het plan is, want Theo viel redelijk hard en er zijn ook andere renners gecrasht. Eén ding is zeker: in de volgende twee sprintritten heb ik één kans voor een resultaat. Rabobank wil doorgaan op de ingeslagen weg met twee sprinters, ze willen niet één ervan kiezen. Dus moeten we eerlijk tegenover elkaar zijn en voor de beste renner van de dag gaan. Maandag had ik Brown voor de laatste twee kilometers, maar hopelijk kunnen we morgen weer drie of vier man bij elkaar krijgen," zei Renshaw tegen Cyclingnews.

De Australiër doelt op de ritten van morgen en vrijdag. In laatstgenoemde etappe verwacht hij een kans te hebben, omdat er met drie klimmetjes van de derde en een van de tweede categorie sprinters als Bos het tempo niet meer kunnen volgen.

Ook over de sprintactie van Roberto Ferrari had Renshaw een duidelijke mening. "Ferrari's beweging was kamikaze, de straffen moeten strikter zijn. Een aantal jaar geleden werd ik als voorbeeld gesteld in de Tour, nu had de UCI de kans om een standpunt in te nemen tegen sprinters die van hun lijn afwijken. Zo sprinten is onacceptabel."