KRO zit achter Omroepkiezer

De KRO heeft opdracht gegeven voor het ontwikkelen van de Omroepkiezer. Dat heeft de omroep woensdag bekendgemaakt. De site is onderdeel van de nieuwe ledenwerfcampagne van de KRO.

De lancering van de Omroepkiezer zorgde maandag voor nogal wat ophef op internet. Veel mensen die de test deden kwamen uit bij Powned, WNL en Omroep Max, de drie nieuwe omroepen in het bestel. De vraag rees dan ook of een van deze nieuwkomers de opdracht had gegeven. De site werd in enkele dagen door tienduizenden bezoekers bekeken.

De Omroepkiezer is een site waarop mensen hun programmavoorkeur en kijkgedrag kunnen testen. Na het invullen van de test kunnen mensen direct lid worden van de omroep die volgens het kompas het dichtst bij ze staat. Het moet zo makkelijker worden voor burgers om te kiezen waar hun lidmaatschapsgeld het best op zijn plek is.

De Omroepkiezer werd ontwikkeld door onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam. Net als het Kieskompas, gaat het volgens de wetenschappers om een transparante en wetenschappelijk verantwoorde test.