Excelsior schrijft zich in voor Europa League

SBV Excelsior houdt rekening met een Europees avontuur. De Rotterdamse club heeft zich inmiddels ingeschreven voor het komende seizoen van de Europa League.

Doordat FC Twente zich mogelijk kan plaatsen voor de Europa League via de play-offs gaat het startbewijs van het Fair Play-klassement wellicht naar de Kralingers. De club meldt op haar officiële website dat de inschrijving voor de eerste kwalificatieronde een feit is.

"Wij hebben ons dinsdag ingeschreven voor de eerste kwalificatieronde van het Europa League-toernooi," zegt algemeen directeur Simon Kelder. "Dit is een UEFA-verplichting waar we voor het eind van deze week aan moesten voldoen."

De Kralingers moeten nu alleen nog een Europese licentie krijgen. "Als je Europees voetbal speelt, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Die licentie hebben wij nog niet omdat we nooit voor Europees voetbal in aanmerking zijn gekomen. Inmiddels is er een reële kans dat dit wel gebeurt en dus hebben we de benodigde formaliteiten hiervoor in gang gezet."

"Het zou heel bijzonder zijn als het echt ons lukt," vervolgt Kelder. "We zullen onze voorbereiding in dat geval wel flink moeten aanpassen, want in principe beginnen we op 2 juli met trainen, terwijl de eerste Europa League wedstrijd al op 5 juli op de agenda staat."

"Wie had ooit gedacht dat wij daarvoor in aanmerking zouden komen? Natuurlijk hadden we met z'n allen liever gezien dat we in de Eredivisie waren gebleven, maar nu deze situatie zich voordoet, hoop ik dat FC Twente de play-offs wint," besluit de bestuurder.