Online verkoop stuwt winst en omzet EA

Electronic Arts heeft over afgelopen boekjaar 76 miljoen dollar winst gemaakt. Vorig jaar was dat nog een verlies van 276 miljoen dollar. De Amerikaanse uitgever presenteerde zijn jaarcijfers maandagavond, waarbij de winstcijfers werden toegeschreven aan de verkoop van digitaal gedistribueerde spellen en virtuele voorwerpen.

Dankzij de verkoop van digitale producten, waaronder abonnementen op diensten en extra levels, heeft de game-uitgever afgelopen boekjaar een recordomzet gedraaid. Het gamebedrijf noteerde een omzet van 4,2 miljard dollar, waarvan 1,2 miljard voortkwam uit de verkoop van bijvoorbeeld abonnementen, levels en virtuele goudstukken voor een spel.

De verkoop van spellen als FIFA Street, het ruimteavontuur Mass Effect 3, snowboardgame SSX en het rollenspel Kingdoms of Amalur: Reckoning heeft sterk bijgedragen aan het succes van de uitgever. De grootste hit was het voetbalspel FIFA 12. Alleen de verkoop van downloadbare extra's heeft al 108 miljoen dollar opgebracht.

EA heeft tevens bekendgemaakt dat er nieuwe delen in de Dead Space-franchise en Need for Speed-franchise verschijnen voor maart 2013.