[Premier League] Blackburn Rovers gedegradeerd, Wigan veilig

Na Wolverhampton Wanderers zal ook Blackburn Rovers vanaf volgend seizoen een stapje terug moeten doen. De ploeg verloor vanavond op eigen veld met 0-1 van Wigan Athletic en daardoor werd degradatie naar de Championship een feit. Wigan speelde zich door deze uitslag juist veilig.

Het enige moment voor rust wat opwindend genoemd kan worden, was loslopende kip op het veld. Na rust ging Blackburn weliswaar op jacht naar de voorsprong, maar het was Wigan dat kort voor tijd op 0-1 kwam. Antolin Alcaraz kopte vanuit een corner raak.

Door het verlies degradeert Blackburn Rovers naar de Championship. In het seizoen 1994/95 kroonde de ploeg zich nog tot kampioen van Engeland. Samen met Manchester United, Arsenal en Chelsea is Blackburn Rovers de enige ploeg die sinds de invoering van de Premier League in het seizoen 1992/93 kampioen wist te worden.

Wigan Athletic speelde zich door de zege in veilige haven. The Latics, waar Ronnie Stam ontbrak, zullen daardoor voor het achtste jaar op rij actief blijven op het hoogste niveau in Engeland. De ploeg begon matig aan het seizoen en stond zelfs een tijd onderaan. Na zeges op onder meer Arsenal en Manchester United wist Wigan zich alsnog veilig te spelen.

Wolverhampton Wanderers degradeerde een paar weken terug al vanuit de Premier League naar de Championship. Queens Park Rangers (37 punten) en Bolton Wanderers (35 punten) maken uit wie de derde degradant zal worden. QPR neemt het komend weekend op tegen Manchester City, dat bij winst kampioen van Engeland is. Bolton treft Stoke City.