Eerste details FIFA 13 bekendgemaakt

De eerste details van FIFA 13 zijn vandaag bekendgemaakt en volgens producer David Rutter zal de game op vijf onderdelen flink aangepast gaan worden. Welke veranderingen we kunnen verwachten lees je hieronder.

  • Balcontrole: Het aannemen en het blijven controleren van de bal is moeilijker gemaakt. Er zullen meerdere factoren zijn die dit beïnvloeden zoals de kracht en techniek van de speler, de snelheid en de hoek waarin de bal aankomt.
  • Spelersimpact: Spelers zullen nu niet meer gek over elkaar heen vallen zoals ze dat in FIFA 12 deden. Er zijn nieuwe waarden geschreven en toegevoegd aan de spelers.
  • Dribbelen: In FIFA 13 zal het niet meer mogelijk zijn om makkelijk te dribbelen door alleen van richting te veranderen zoals in FIFA 12. Hoe het precies gaat werken is niet bekendgemaakt.
  • Vrije trappen: Het gehele systeem van de vrije trap is op de schop gegaan. Er kunnen nu meerdere spelers zich verzamelen rondom de bal en de tegenpartij voor de gek houden. Schijnbewegingen zullen mogelijk zijn maar ook de bal richten op een zwak plek in de muur. De verdedigende partij kan makkelijker een muurtje opstellen en daar meerdere personen aan toevoegen. Ook kan er een speler aangewezen worden die er op uit zal rennen om de bal proberen te blokkeren.
  • Artificial Intelligence: De AI van de tegenpartij is flink verbeterd. Zo is de manier waarop de tegenpartij anticipeert waar jij de bal gaat spelen verbeterd. Ook zullen de aanvallers zwakke gaten in je verdedigingen zoeken en daar gebruik van maken om de verdedigers te omzeilen.

Grafisch zal er ook het een en ander verbeterd gaan worden aan het spel. Electronic Arts maakt namelijk gebruik van verbeterde software om de gezichten en de spelers in hun geheel nog beter er uit te laten zien in het spel. David Rutter heeft ook aangegeven aangegeven andere dingen te willen veranderen zoals de scheidsrechter, het publiek en andere dingen op het speelveld.

Er is officieel nog geen bekendmaking van de releasedatum en de platformen waarop FIFA 13 zal verschijnen maar GameStop heeft de game al online gezet in hun database. Volgens hen zal de game uitkomen op 29 september voor de PS3 en Xbox 360.

Bekijk hieronder de eerste screenshots van FIFA 13.

FIFA 13

FIFA 13

FIFA 13

FIFA 13

FIFA 13

FIFA 13