Holly Hunter lovend over Carice en Jelka

Holly Hunter vond het een 'genot' om met Carice en Jelka van Houten samen te werken. "Ze zijn zo authentiek, open en positief", vertelt de Oscarwinnares. De drie dames spelen de hoofdrollen in de roadmovie Jackie, die maandagavond in première gaat.

"We hebben heel veel gelachen", zegt de 54-jarige Hunter in Koffietijd. "Het zijn uitzonderlijke actrices." De zusjes Van Houten vertelden Hunter dat ze vroeger vaak naar stomme films keken, waaronder Charlie Chaplin. Volgens de actrice heeft dat zijn vruchten afgeworpen en heeft vooral Carice een geweldige timing. "Je merkte dat echt."

Hunter noemt het filmen van Jackie een leuke en 'exotische' ervaring. De opnamen vonden plaats in de Amerikaanse staat New Mexico. "We namen een buitenlandse film op in Amerika. Dat biedt ruimte voor een hoop humor."

De actrice zegt scripts normaal gesproken te beoordelen op het personage dat ze speelt. "Ik zoek naar een personage met wie ik verbondenheid voel. In dit geval vond ik het verhaal en het personage geweldig."


Holly Hunter lovend over Carice en Jelka (Foto: Novum)