[DTM] Uitslag race Lausitzring

BMW heeft sneller dan verwacht bij haar terugkeer in de DTM weer een zege geboekt. Bruno Spengler wist de gehele race kampioenschapsleider Gary Paffett achter zich te houden en zo het Beierse merk voor het eerst sinds twintig jaar weer een overwinning te bezorgen.

Spengler begon vanaf poleposition, terwijl de als derde vertrokken Paffett een goede start kende en de Canadees meteen op de hielen zat. Het verschil tussen beide coureurs bedroeg een groot deel van de wedstrijd minder dan een seconde, maar rond beide verplichte pitsstops liep dit op naar 1,5 seconden, waardoor Spengler ondanks de snellere stops die Mercedes had Paffett voor kon blijven. Een aanval op de leiding zat er voor de Brit tijdens de gehele race niet in.

Achter het duo werd de als tweede gestarte BMW-rijder Augusto Farfus derde. De Braziliaan had in het tweede deel van de race Jamie Green in zijn nek hijgen, maar hij gaf de Mercedes-coureur geen kans om hem te passeren. Green kende een goede start en pakte in de negende ronde de vierde plaats van Edoardo Mortara af. De Brit reed hierna voor zijn eerste stop tien ronden langer dan de rest door, waardoor hij dankzij de vrije baan die hij had snelle rondetijden kon rijden en na zijn stop vlak achter Farfus uit kon komen.

Mattias Ekström werd na een rustige race vijfde, voor Timo Scheider die bij diens laatste stop naast Ekström de pits uitkwam maar de Zweed niet meer wist te passeren. Regerend kampioen Martin Tomczyk eindigde als zevende, voor Mortara, Filipe Albuquerque en Ralf Schumacher.