Vodafone tevreden met goedmaakactie

Vodafone kijkt terug op een geslaagde 'goedmaakactie' na de grote storing in april. Dat laat een woordvoerder van het telecombedrijf weten. Ook zaterdag werd opnieuw gretig gebruikgemaakt van de mogelijkheden om gratis te bellen en te sms'en.

"Er is weer meer gebeld en ge-sms't dan op een normale dag, al is Bevrijdingsdag natuurlijk geen normale dag", aldus de zegsman. Om de extra drukte op te vangen werden bij sommige bevrijdingsfestivals extra zendmasten geplaatst.

De actie duurde in totaal vier dagen. Zondag schakelt Vodafone weer over op het reguliere netwerk. Het goedmakertje werd in de afgelopen dagen met veel enthousiasme begroet. Op sommige momenten werd vier keer meer dan normaal gebeld en ge-sms't.

Volgens de woordvoerder lieten veel mensen hun waardering blijken, al was er hier en daar ook wat gemor te horen omdat sommige mensen niets aan de actie hadden. Alleen prepaid-klanten hadden echt voordeel omdat zij per minuut moeten betalen.

De storing was het gevolg van een brand in een centrale in Rotterdam. Honderdduizenden mensen hadden daardoor dagenlang nauwelijks bereik.


Vodafone tevreden met goedmaakactie (Foto: Novum)