Rabobank zet pinpassen buiten Europa uit

De Rabobank gaat pinpassen van klanten standaard uitschakelen voor gebruik buiten Europa. Het gaat om een maatregel die particuliere klanten moet beschermen tegen skimmers. Die kunnen vanaf 1 juni als ze hun pas wel in het buitenland willen gebruiken de pas per werelddeel opnieuw activeren, meldt de bank zaterdag.

Criminelen haalden in 2011 met geskimde passen 39 miljoen euro van bankrekeningen. Het 'cashen' gebeurt veelal buiten Europa. De methode trof vorig jaar 24 duizend Rabo-klanten.

Met de maatregel volgt Rabobank het voorbeeld van enkele buitenlandse banken. "De resultaten hiervan zijn goed. Het aantal fraudegevallen is sterk gedaald en de reacties van de klanten zijn over het algemeen positief", zegt Rik Op den Brouw, directeur van de afdeling particulieren van Rabobank.

Rabobank gaat klanten deze maand via verschillende kanalen op de maatregel wijzigen. Rabo-klanten die desondanks in het buitenland geen geld kunnen opnemen, kunnen dat zelf via internetbankieren herstellen of via een telefoontje met de bank.


Rabobank zet pinpassen buiten Europa uit (Foto: Novum)