FOK!filmtips van de dag: A Single Man

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Vandaag is het naast Star Wars Day ('May The Fourth...') ook dodenherdenking. Naast Anne Frank: The Whole Story om 23:45 op SBS 6 is er weinig Star Wars- of oorloggerelateerds op televisie. Omdat er eigenlijk ieder jaar rond deze datum een Anne Frank-film op televisie verschijnt hebben wij dit jaar gekozen voor een andere film. Vanavond speelt om 22:25 op Canvas de FOK!filmtip van vandaag: A Single Man.

Hoe kom je de dag nog door als na jaren lief en leed je geliefde sterft? Een gedachte-experiment dat iedereen wel eens heeft uitgevoerd wordt voor de universitaire docent George bittere realiteit. Zijn vriend Jim is namelijk daags tevoren bij een auto-ongeluk om het leven gekomen en George is volkomen lamgeslagen. A Single Man speelt zich af op 30 november 1962 – een maand na de Cubacrisis - en volgt George gedurende zijn dag. Een etmaal dat onder andere bestaat uit college geven, een afspraak met zijn beste vriendin Charley en veel herinneringen aan Jim. George wil ontsnappen aan de ellende en leegheid van zijn bestaan en is vastbesloten dat vandaag anders gaat zijn.

A Single Man

Een hele fijne filmavond gewenst. Vergeet alleen niet om op 20:00 twee minuten stil te zijn.