'Roofverdachte over enkele dagen in Nederland'

De 19-jarige Sandro G. is vermoedelijk binnen enkele dagen uitgeleverd aan de Nederlandse autoriteiten. Dat zegt een politiewoordvoerder vandaag. De politie kan niet aangeven hoe lang de procedure exact duurt, maar verwacht dat de uitlevering geen problemen zal opleveren.

G. werd woensdag aangehouden in Georgië voor de fatale roofoverval op een juwelier in Den Haag. Hij meldde zich op de Nederlandse ambassade, waar hij vroeg om zijn aanhouding. G.'s kompaan Ziya B. werd dinsdagavond opgepakt in Den Haag.

De politie verspreidde dinsdag een opsporingsbericht met foto's van de twee verdachten. Dat leidde uiteindelijk tot de arrestatie van de twee. Politie en justitie denken dat de mannen verantwoordelijk zijn voor het doodschieten van de 47-jarige juwelier toen zij zijn zaak overvielen.

Burgemeester Jozias van Aartsen laat donderdagochtend weten het terecht te vinden dat de identiteit en foto's van de mannen zijn verspreid. "Ik sta volledig achter de aanpak", zei hij op Radio 1. Van Aartsen ziet het als waarschuwing voor andere overvallers. "Zij moeten ook weten dat dit niet straffeloos blijft."

Dat het vrijgegeven van de identiteit misschien leidt tot strafvermindering, neemt Van Aartsen op de koop toe. "Dat moet later maar blijken in de zaak. Deze discussie is voer voor juristen."